Leuvensesteenweg week lang afgesloten richting Leuven

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft gisteren, en dit voor een week,de Leuvensesteenweg in Kortenberg afgesloten in de rijrichting van Leuven. Een aannemer voert onderhoudswerken uit aan het wegdek van de gewestweg, ter hoogte van de rotonde aan D’Ieteren. Het doorgaand verkeer wordt aangeraden om tijdens de werken de E40 te gebruiken voor verplaatsingen tussen Brussel en Leuven.

Na de eerste week zal de aannemer nog ongeveer een week werken op een aantal andere locaties in Kortenberg (centrum Kortenberg en t.h.v. de Meerbeekstraat) en in Herent.  Ter hoogte van de Diependaalweg in Herent zal er een week lang een systeem van alternerend verkeer ingevoerd worden. Op die dagen wordt er ernstige hinder verwacht: Wegen en Verkeer raadt het verkeer aan om die dagen de E40 te gebruiken voor alle verplaatsingen tussen Leuven en Brussel.

Eerste week (25 oktober-1 november): rijrichting Leuven afgesloten aan D’Ieteren

Volgens de huidige planning zal de aannemer de werken ter hoogte van de rotonde aan  D’Ieteren (waarbij een rijhelft afgesloten wordt en het verkeer in de twee rijrichtingen alternerend zal rijden) uitvoeren van woensdag 25 oktober tot en met 1 november. Aangezien de Leuvensesteenweg dan afgesloten zal zijn voor het verkeer in de rijrichting van Leuven, raadt Wegen en Verkeer de weggebruikers aan om dan de E40 te gebruiken voor verplaatsingen van Brussel naar Leuven.

Tweede week (1-8 november): alternerend verkeer in Herent

Ook tijdens de werken in Herent aan het kruispunt van de Diependaalweg zal de rijweg voor de helft afgesloten worden. Die werken zullen uitgevoerd worden in de periode tussen 1 en 8 november. Updates zullen gepubliceerd worden op de website www.wegenenverkeer.be/kortenberg. Aangezien het verkeer in de beide rijrichtingen sterk vertraagd zal verlopen tijdens de werken aan de Diependaalweg, raadt Wegen en Verkeer het verkeer aan om die dagen de E40 te gebruiken voor verplaatsingen tussen Leuven en Brussel in de beide rijrichtingen.

Diependaalweg afgesloten

Tijdens de tweede fase van de werken zal de Diependaalweg enkele dagen afgesloten worden voor het verkeer. Opdat alle weggebruikers, de omwonenden van de werken en de bedrijven in de buurt tijdig op de hoogte zijn, zal Wegen en Verkeer brieven bussen en vooraankondigingsborden plaatsen langs de weg.

De planning kan nog wijzigen. Belangrijke veranderingen zal Wegen en Verkeer communiceren via de webspagina www.wegenenverkeer.be/kortenberg.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans