Leuvense Vaartkom komt tot leven

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op zondag 30 april is het zover. De stad Leuven en de Vlaamse Vereniging voor Watersport – die de jachthaven beheert – slaan de handen in elkaar om samen een nieuwe editie van de ‘Havenfeesten’ te organiseren. Samen met verschillende lokale verenigingen brengen ze de buurt van de Vaartkom tot leven.

Het belooft een leuke familiedag te worden. In het kader van de Havenfeesten  zijn er doorlopend  gratis vaartochtjes op de boten van de Leuvense jachthaven, kan je een initiatie kajak meepikken, of bezoek je het opleidingsschip ‘MS De Leie’ van de marine-kadetten.

De KU Leuven is ook pionier in het ontwerpen van ecologisch aangedreven boten, en ze laat dit in de aanloop naar de eco-race ook graag zien met haar aanwezigheid. Verder is er een rommelmarkt,  een springkasteel, zijn er oldtimer legervoertuigen, verschillende optredens,  versnaperingen en drankjes.

Even verderop, in de Sluisstraat, bevindt zich het Sluispark. Dit nieuw stukje groen in de havenbuurt wordt ook op 30 april feestelijk en officieel geopend.

Meer info: www.vvwleuven.be

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans