Leuvense triatleten succesvol

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De Leuvense triatleten waren onlangs succesvol in hun wedstrijden. Geert Janssens boekte succes in de kwarttriatlon van Meer. Lore Vanclooster werd tweede in de kwarttriatlon van Bredene-Oostende en Arthur De Jaegher behaalde de bronzen medaille op het Belgisch kampioenschap sprinttriatlon in Vilvoorde. Tine Deckers veroverde de vierde plaats in de Ironman 70.3 in het Duitse Kraichgau.

Geert Janssens was de beste in de kwarttriatlon van Meer. Hij nam in de laatste run de maat van dichtste concurrent Lagae die vijftig seconden langer nodig had om de finish te bereiken. De atleet van het Marmotta Alpin Triatlon Team verklaarde nadien perfect op schema te zitten voor de Ironman in Hamburg die eind juli plaats zal vinden.

Lore kwam als vierde uit het water, maar kwam als derde uit de wisselzone naar de fiets. Na de tocht op de tweewieler was ze nog derde. De twintiger van het Leie Triatlon Team Deinze naar het einde van het lopen kon ze nog de tweede stek ontfutselen aan haar goede vriendin, Charlotte Verhaegen uit Herent.

De Jaegher liep in Vilvoorde in de finale run halfweg aan de leiding met latere nationaal kampioen Tom Suetens. Ze vielen elkaars positie om beurt aan. Op zeshonderd meter van de meet kwam Denteneer uit het niets weer aansluiten. De student van Triatlon Duatlon Leuven – Verbinnen Sport zag Denteneer versnellen in de laatste honderden meters, Arthur pakte na een sterke wedstrijd de bronzen medaille.

Deckers (op foto) kwam als zesde uit het water op ruim vier minuten van de snelste zwemster. Na een snelle fietsrace won ze zoals steeds stelselmatig flink wat terrein, ze zette de derde fietstijd neer. In het finale lopen, bleef ze regelmatige tijden neerzetten. Finaal werd ze na een vierde looptijd ook vierde en dat in een tijd van vier uur 38 minuten en 20 seconden.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer