Leuvense talencentra slaan handen in elkaar

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Vanaf 1 september 2019 vormen het Centrum voor Levende Talen (CLT) en de talengroep van Mobyus één centrum voor volwassenenonderwijs in Leuven. De twee centra bundelen de krachten voor een nieuw project.

Maryse Boufflette, directrice van het CLT: “We willen samen een sterk merk creëren voor taalonderwijs waarin elke taalstudent en -liefhebber een gepast en persoonlijk traject kan vinden. Door de handen in elkaar te slaan, kunnen we opleidingen aanbieden voor meer dan twintig talen en jaarlijks zo’n 7000 cursisten van ruim honderd verschillende nationaliteiten ontvangen.”

Bell Canto

Op 27 november viert het Centrum voor Levende Talen alvast zijn 45ste verjaardag met een beiaardconcert op het Ladeuzeplein. Tijdens dit concert, dat tegelijk een initiatief is voor De Warmste Week, zullen de cursisten van het CLT en Mobyus samen liederen zingen in 23 talen. De grote boodschap: de liefde voor taal is wat ons verbindt. Iedereen is welkom om te komen luisteren!

Lieve Carlier, verantwoordelijke van de talengroep van Mobyus: “Samen met het CLT zullen we nog toegewijder kunnen gaan voor stimulerende en doeltreffende taalopleidingen. We zullen als voormalig aparte centra elkaar zeker nog moeten aftasten, maar ik heb er vertrouwen in dat het wederzijdse begrip en respect ons op de goede weg zetten.”

“Op dit moment wordt de fusie volop voorbereid. Je blijft ons vinden op de twee vertrouwde campussen. Een nieuwe naam is voorlopig nog niet aan de orde. We zullen regelmatig communiceren over de vorderingen in onze nieuwe samenwerking.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans