Leuvense studenten scoren in Vlaamse Programmeerwedstrijd

Ann Peeters
11 maanden geleden
door Ann Peeters

Op woensdag 13 maart zakten meer dan 400 IT’ers af naar AP om deel te nemen aan de Vlaamse Programmeerwedstrijd. De wedstrijd vond plaats op campus Spoor Noord en trok kandidaten uit heel Vlaanderen aan.

In totaal streden 135 teams voor de titels in vier categorieën. Uit het secundair onderwijs namen 41 teams deel, daarnaast waren ook teams van studenten uit professionele en academische bacheloropleidingen, masterstudenten en IT-professionals aanwezig.

Dat programmeren niet om abstracte vraagstukken hoeft te gaan, bewees de organisatie bij deze wedstrijd. De voorgelegde programmeervraagstukken vielen op door hun creatieve en originele insteek. Zo werden de deelnemers onder meer uitgedaagd om een ‘Splitwise’-algoritme te schrijven voor de dwergen van Sneeuwwitje, die de ontgonnen diamanten onderling moesten verdelen.

Maarten Pauwels, Karel Savonet en Milants Andreas, studenten aan het eerste jaar Toegepaste Informatica in UCLL- Campus Proximus, scoorden zilver. Dit is een uitzonderlijke prestatie en belooft veel goeds voor de toekomst.

Leuvense UCLL-derdejaars Wouter Engelen, Arne Jansen en Vincent Stuyck vloerden in categorie 3 elke Vlaamse academische bachelorploeg. Onder de naam  “The Matrix builders” wisten ze goud te behalen.

Op de foto:  Maarten Pauwels, Karel Savonet en Milants Andreas

 

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters