Leuvense studenten bouwen grootste pop-up escaperoom

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

18.000 frisdrankbakken waren er nodig om het gigantische complex op het Ladeuzeplein in Leuven op te trekken. Met een oppervlakte van meer dan 1.600m² is het de grootste pop-up escaperoom ter wereld. De opdracht is simpel: vind je weg door het doolhof en los de raadsels zo snel mogelijk op. Het strafste van al: deelnemen is volledig gratis.

De ‘Papaya escape maze’, zoals het concept gedoopt werd, is een initiatief van studentenonderneming Papaya Events. Medeoprichter Emile Derache legt uit: “Studenten komen vaak niet verder dan goedkope hamburgers en pintjes verkopen in een tent buiten het centrum. Met Papaya wilden we laten zien dat dat beter kan. Ons doolhof is het bewijs”. Het evenement is toegankelijk voor volwassenen en kinderen van alle leeftijden en een deel van de opbrengst van de drankverkoop gaat naar het goede doel.

Negatief advies

Voor hun evenement kreeg Papaya Events tot driemaal toe negatief advies van zowel de stad Leuven als de Leuvense politie. “Het was een hele strijd om ons evenement te laten goedkeuren door het schepencollege. Studenten hebben een zeer slechte reputatie en dat is erg jammer. We hopen dat we met Papaya kunnen aantonen dat er weldegelijk professionaliteit en ambitie schuilt bij de Leuvense student en hopen dat de stad en de studenten op een vruchtbare manier beginnen samenwerken om meer van deze grote projecten uit te werken,” aldus Derache. “Gelukkig lukte het uiteindelijk om samen tot een akkoord te komen met de stad Leuven”.

Het doolhof is nog tot morgen te bezoeken.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans