Leuvense shoppers schenken 3.660,25 euro aan Poverello

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Tijdens de koopzondagen van december in de Leuvense binnenstad konden kerstshoppers hun waardering laten blijken voor de musicerende fanfares en bands. En ze deden dat met veel overtuiging. De opbrengst was bestemd voor Poverello Leuven.

“Tijdens de koopzondagen van december wilden we het winkelen in de binnenstad wat aangenamer maken, “zegt Tine Vandeweerd, handelscoach van handelaarsorganisatie Liefst Leuven. “Op verschillende plaatsen in de stad hadden we dan ook fanfares, koren en grote en kleine orkesten van LUCA School of Arts een plaatsje gegeven. En de bezoekers stelden die muzikale omlijsting blijkbaar zeer op prijs, hun vrijgevigheid was groot.”

Voor de bands stond een urne waar iedereen een kleine of grotere bijdrage kon deponeren ten voordele van Poverello Leuven. Op die manier werd er uiteindelijk 3.660,25 euro bijeengebracht.

Tine Vandeweerd en voorzitter Marc Van de Velde overhandigden de cheque aan Poverello tijdens de kerstmaaltijd die deze vereniging op kerstdag organiseerde in de businessruimte van OHL. Er waren meer dan 200 aanwezigen.

“Met deze bijdrage steken we ook een hart onder de riem van de vele vrijwilligers van Poverello die zich elke dag belangeloos inzetten voor hen die het wat minder goed hebben in onze samenleving”, besluit Marc Van de Velde.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans