Leuvense restaurants belonen BOB

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Met de steun van vzw Horeca Leuven lanceert de stad Leuven ‘RestoBOB’, een campagne over verantwoord rijgedrag na een avondje uit eten. Met dit initiatief sluit Leuven zich aan bij BOB-campagne van het BIVV: “Nul op? Leuven bedankt BOB”. De deelnemende restaurants geven van oktober tot december extra aandacht aan de BOBs. Alvast 11 restaurants uit Leuven centrum nemen deel aan de campagne.

RestoBOB richt zich op restaurantbezoekers en meer bepaald op de BOBs. De campagne focust op het veilig naar huis rijden na een avondje uit eten en wil de BOBs belonen. Een lekker aperitief of digestief, het hoeft niet altijd alcohol te zijn. Een alcoholvrij alternatief op de kaart kan ook. Een positieve insteek staat centraal.

Het initiatief kadert in de aanpak van de stad Leuven waarbij verantwoord alcoholgebruik en veilig rijgedrag gepromoot worden. De preventiedienst stelt gratis affiches, BOB-sleutelhangers, alcoholtesters en informatie van De Lijn ter beschikking van de deelnemende restaurants.

De restaurants kiezen zelf waar ze de nadruk op leggen: alcoholvrije cocktails op de kaart, aangepaste niet-alcoholische dranken bij de gerechten, gratis water aan tafel, een alcoholvrij aperitief of digestief… Daarnaast kunnen ze een aantal promilletesters en BOB-sleutelhangers verdelen en zo nodig de klant informeren over een veilig alternatief (nachtbus of taxi). Met hun deelname tonen ze alleszins hun bezorgdheid voor de klanten om zich veilig in het verkeer te begeven.

Pieter van De Klimop vat het mooi samen: “Deze campagne gaat om het besef dat met een Bob veilig verkeer mogelijk is, alsook een fijne avond voor iedereen, inclusief BOB.” Kevin van L’Etoile d’Or en ondervoorzitter HoReCa Leuven: “Wij staan als horeca volledig (en dit al vanaf de eerste campagnes) achter het BOB-initiatief. Wij vinden dat verantwoordelijk zijn in je rijgedrag hand in hand kan gaan met een gezellige avond op café, een intiem dinertje of leuke familieaangelegenheid. Want elke uitgespaarde boete is een extra uitje en wie wil dat nu niet?”

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans