Leuvense Reddingsclub pakte al vier medailles op EK lifesaving

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Net zoals op zoveel voorbije kampioenschappen het geval was, scheert de Leuvense Reddingsclub (LERC) hoge toppen op het Europees kampioenschap lifesaving in Brugge.

De Leuvense Reddingsclub (LERC) doet het tot nu toe meer dan behoorlijk op het EK Lifesaving in Brugge. Ze behaalde al twee keer goud en telkens een keer zilver en brons. Het lijkt erop dat er nog plakken zullen volgen. Leuvenaar Timon Vandereet gooide zich samen met Maarten Van Laethem van Reddingsclub Ternat Asse Lebbeke naar Europees goud in de 12,5m linethrow. In deze discipline wordt een draad uitgesmeten naar het midden van het zwembad, deze moet gevangen worden waarna een zwemmer deze om ter snelst terugbrengt.

Robin Heemels won zilver op de Super Lifesaver Youth, maar ze komt voor Nederland uit. Dat zal echter de pret niet drukken bij LERC. De derde medaille voor Team Belgium op het EK Lifesaving, het brons, ging naar LERC’ers Joni Ceusters uit Tielt-Winge en Lenz Bolckmans. Dit gebeurde op de 4x 25m popaflossing. Stefanie Lindekens uit Boutersem en Leuvense Sofie Boogaerts behaalden eveneens brons op de 4x 25m popaflossing.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer