Leuvense recherche rolt cannabisplantage op

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De lokale recherche van de politiezone Leuven heeft voorbije donderdag een huiszoeking verricht in een rijwoning op de De Becker Remyplein in Kessel-Lo. De huiszoeking gebeurde in opdracht van een onderzoeksrechter, er waren immers aanwijzingen dat in het pand cannabis werd geteeld. De recherche startte een onderzoek op nadat de politie informatie had ontvangen omtrent verdachte handelingen in en aan het pand.

Tijdens de huiszoeking troffen de rechercheurs een professioneel ingerichte cannabisplantage aan waar bijna vierhonderd planten werden opgekweekt. Op het ogenblik van de huiszoeking werd er net geoogst. Een Nederlander die in de woning aanwezig was, sloeg op de vlucht, maar kon even later door de agenten alsnog worden opgepakt. Verder werden ook drie Vietnamezen in de woning aangetroffen. Zij bleken na controle illegaal in ons land te verblijven. De plantage werd ontmanteld en alle plantjes werden ondertussen vernietigd.

Na afloop van de huiszoeking kwam ook de elektriciteitsmaatschappij nog ter plaatse, gezien er illegaal elektriciteit bleek te worden afgetapt. Twee verdachten werden door de onderzoeksrechter aangehouden. Twee anderen kregen een bevel van de dienst vreemdelingenzaken om het land te verlaten.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer