Leuvense recherche lost inbrakenplaag bij technologiebedrijf op

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De recherche van de lokale politie van Leuven kon twee verdachten identificeren van een inbrakenplaag in een bedrijf dat technologie ontwikkelt voor sorteerprocessen. Het bedrijf in de Romeinse Straat in Heverlee werd al minstens een jaar lang geteisterd door inbraken. De verdachten zijn een 25-jarige man uit Rotselaar en zijn 28-jarige kompaan, een man zonder vast adres in België.

Het bedrijf kreeg minstens sinds het najaar van 2015 acht keer dieven op bezoek. Er werd in totaal voor bijna tweehonderdduizend euro aan informaticamateriaal buit gemaakt. Op bewakingsbeelden waren steeds twee volledig gemaskerde en in het zwarte geklede personen te zien, die bijzonder snel te werk gingen. De personen kwamen nooit herkenbaar in beeld en konden steeds het alarmsysteem omzeilen.

Op 14 september 2016, de dag na de laatste inbraak, konden twee personen gearresteerd worden. Hun arrestatie kwam er na een onderzoek van het team diefstallen van PZ Leuven. Sinds juni 2016 werd het onderzoek gevoerd onder leiding van de onderzoeksrechter. De twee twintigers waren in het bezit van een deel van het gestolen materiaal. Ze legden bekentenissen af.

De 25-jarige uit Rotselaar werd na een voorlopige hechtenis van één maand vrijgelaten onder voorwaarden. De tweede verdachte betaalde een borgsom en werd eveneens na een maand vrijgelaten onder voorwaarden. De politie is nog op zoek naar een derde verdachte van de diefstallen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer