Leuvense overlastpatrouille houdt oogje in het zeil

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Het was een drukke nacht van maandag op dinsdag in het Leuvense uitgaansleven. De politie zette een bijkomende overlastpatrouille in om een oogje in het zeil te houden.

Er kwamen tien meldingen van nachtlawaai binnen en in één geval werd er in de Mechelsestraat een proces-verbaal opgesteld voor iemand die midden in de nacht luide muziek aan het spelen was met zijn raam open.

Een 24-jarige fietser uit Heverlee reed op de Geldenaaksebaan tegen een geparkeerd voertuig. Er kwam een ziekenwagen ter plaatse en de jongeman werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. De politie heeft proces-verbaal opgesteld.

In de Parijsstraat merkte een patrouille auto op gezien de bestuurder er nogal een opmerkelijke rijstijl op nahield terwijl hij door het centrum reed. Hij werd aan de kant gezet, de beginnende bestuurder bleek te veel gedronken te hebben om nog verder te rijden. Zijn rijbewijs werd ingetrokken.

Een 21-jarige studente uit Tongeren werd door de politie tegengehouden terwijl ze over de Karmelietenberg zwalpte. Ze kon zelfs niet meer vertellen waar ze op kot zat en werd meegenomen om te ontnuchteren op het commissariaat.

Enkele jongeren raakten in de vroege uren slaags op de Drie-Engelenberg in het centrum van Leuven. Een man van 24 uit Heverlee en een man van 22 uit Kontich liepen verwondingen op in het gezicht en trokken naar het ziekenhuis voor verzorging.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer