Leuvense ondernemers maken kennis met stadsbestuur

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Tijdens een druk bijgewoonde ontbijtsessie in het Leuvens stadskantoor gaven burgemeester Mohamed Ridouani en schepen van economie Lalynn Wadera een zaal vol geïnteresseerde ondernemers inzicht in hun ambities. “Door rechtstreeks met elkaar in gesprek te gaan willen we de kiem leggen voor een succesvolle samenwerking tussen dit nieuwe stadsbestuur en de Leuvense ondernemers”, stelt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant.

Gisteren organiseerde Voka Regio Groot Leuven samen met het Leuvense stadsbestuur een ontbijtsessie voor ondernemers. Meer dan 80 ondernemers uit het Leuvense waren present, zowel de grootste bedrijven uit de regio alsook vele kleinere bedrijven. Burgemeester Ridouani en schepen Wadera gingen in gesprek met de bedrijfsleiders, onder meer over ondersteuning van ondernemers, ruimtelijke ordening en citymarketing.

De sfeer van de ochtend was alvast veelbelovend. Het werd duidelijk dat de stad een belangrijke rol ziet weggelegd voor ondernemers en hen daarin ook optimaal wilt ondersteunen. “Een bloeiende economie is belangrijk voor iedereen. Naast jobs brengt het ook een bruisend stadsleven met zich mee”, aldus Ridouani. “Ondernemers dagen mensen uit om te denken in opportuniteiten, over te gaan tot actie, te denken vanuit de klant… en dat is enorm krachtig, voor elke burger in de stad”, vult schepen Wadera hem aan.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans