Leuvense mountainbiker Frans Claes tweede in World Series Marathon

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Na een succesvolle Swiss-Epic Flow verscheen Frans aan de start van de World Series Marathon op de Azoren. Leuvenaar Frans Claes moest na een spannende strijd enkel de Portugese Europeese en vice-wereldkampioen Tiago Ferreira laten voorgaan.

“Vorig jaar werd ik hier al eens tweede achter Ferreira, toen op negen seconden, en nu dus opnieuw een tweede plaats. Ontgoocheld kan ik er niet over zijn, want ik ben op mijn waarde geklopt. Op de laatste lange helling, op tien km van de meet, reed Tiago me glad uit de wielen en dan zijn er geen excuses. De hele wedstrijd verliep overigens zeer vlot. Op de hellingen reed Tiago wat van me weg, maar in de afdalingen kon ik het verschil  steeds opnieuw goedmaken. In de afdaling van de vulkaan probeerde ik er van onder te muizen, maar Tiago definitief lossen bleek onbegonnen werk. Er rest me dit seizoen nog één wedstrijd, de World Series Marathon in Zuid-Spanje in Huelva en dat komend weekend. Hopelijk kan ik daar deze lijn doortrekken en het seizoen in schoonheid afsluiten, wie weet met een overwinning,” reageerde de dertiger van het Loving Hut MTB Team.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer