Leuvense Kerstmarkt uit de startblokken

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Woensdag is de Leuvense Kerstmarkt van start gegaan! Deze 31ste editie loopt tot 23 december in de studentenstad en vind je op het Ladeuzeplein en het Herbert Hooverplein.

Veilig vieren op de Kerstmarkt

Dit jaar kan iedereen extra veilig genieten van de kerstsfeer. Er wordt namelijk een versnelling hoger geschakeld op vlak van beveiliging. Hiervoor doen de organisatoren beroep op ’S-EYES’. Dit nieuwe beveiligingssysteem is een primeur bij de Leuvense evenementen. Het gebied van de Kerstmarkt wordt dag en nacht gemonitord waardoor er bij incidenten snel en efficiënt gereageerd kan worden. De Leuvense Kerstmarkt zet daarnaast ook haar schouders onder het goede doel ‘Hippo & Friends’. Samen steunen ze het onderzoek en de behandeling van Diabetes type 1. De twee peters, jeugdauteur Marc de Bel en tekenaar Charel Cambré, komen ook langs voor signeersessies.

Ambiance gegarandeerd

Ook dit jaar krijgt de Leuvense Kerstmarkt bezoek van bekend volk. Onder andere Belle Perez, Wim Soutaer en Kate Ryan komen een concert geven. Ook ‘Zeg ‘ns meisje’-zanger Paul Severs, die er vorig jaar wegens ziekte niet bij kon zijn, is dit jaar present. Sfeer en ambiance gegarandeerd! Maar naast concerten zal er ook een workshop dans gegeven worden. Bovendien komt Ketnet langs, voor een rechtstreekse uitzending op het Ladeuzeplein.

De 31ste Leuvense Kerstmarkt loopt van woensdag 12 december tot en met zondag 23 december. Meer info over de openingsuren vind je op www.leuvensekerstmarkt.be.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans