Leuvense Kerstmarkt: interview Marc en Dirk Pinte “We mikken op 600.000 bezoekers”

De Leuvense Kerstmarkt is 29 edities ver en breidt dit jaar uit, onder meer met een dorp uit de Franse Provence en een aantal extra dagen. Marc en Dirk Pinte zijn al sinds het begin de drijvende krachten van de kerstmarkt en hebben ook dit jaar enkele verrassingen in petto. “Maar de Leuvense Kerstmarkt blijft ook trouw aan tradities zoals het goede doel”, klinkt het.

Opening Kerstmarkt -1De Leuvense Kerstmarkt vindt dit jaar plaats van 8 tot 21 december. Meer dagen, meer standen,…

Dirk Pinte: “We mikken ook dit jaar op 600.000 bezoekers. Dit jaar duurt de Kerstmarkt inderdaad een beetje langer en we hebben ook meer ruimte op het Herbert Hooverplein. Dat is te danken aan het nieuwe circulatieplan. De vrijgekomen ruimte zal voor een deel ingenomen worden door een hartverwarmend dorp uit de Franse Provence. Bezoekers kunnen er bij een dertigtal standen terecht om te genieten van specialiteiten uit de Provence. In totaal groeien we dit jaar overigens naar 180 standen. Veel nieuwigheden dus maar we blijven ook trouw aan onze traditionele publiekstrekkers. Ik denk dan bijvoorbeeld aan het huis van de enige echte Kerstman en het kusbrugje. Ook de Würst-stand van Jeroen Meus is opnieuw van de partij. Kortom, redenen genoeg om naar de Leuvense Kerstmarkt af te zakken.”

pc kerstmarktNaar goede gewoonte is er ook heel wat animatie op de Leuvense Kerstmarkt. Wat mogen de bezoekers verwachten?

Marc Pinte: “Veel muziek uiteraard. De Joorzangers, Michael Lanzo, Geena Lisa, Jennifer Burton…ik noem maar enkele namen want er komen nog meer artiesten optreden op de Leuvense Kerstmarkt. Persoonlijk kijk ik wel uit naar het optreden van Rob Vanoudenhoven die samen met enkele goede vrienden een groepje is begonnen. Welke nummers ze gaan brengen, is nog niet helemaal duidelijk maar het staat nu al vast dat Rob voor ambiance zal zorgen op de allereerste dag van de Leuvense Kerstmarkt.”

De Leuvense Kerstmarkt zet zich traditioneel in voor een goed doel. Wie kan er dit jaar rekenen op jullie hartverwarmende steun?

pc kerstmarktDirk Pinte: “We hebben gekozen voor het kinderziekenhuis van UZ Leuven. Momenteel wordt er een nieuwbouw gerealiseerd voor het kinderziekenhuis en de architecten hebben daarin een ruim dakterras voorzien. Dat moet uiteraard nog worden ingericht zodat de kinderen en hun ouders de medische problemen heel even kunnen vergeten op een gezellig terras. Het moet echt een speelplaats worden voor de jonge patiëntjes.”

Marc Pinte: “We kunnen voor het goede doel ook rekenen op de steun van twee bijzondere peters. Niemand minder dan zanger Gene Thomas en Luc Haekens van De Ideale Wereld waren meteen enthousiast om hun schouders onder het goede doel te zetten. Gene heeft zelfs een single geschreven om het kinderziekenhuis te steunen. Het lied ‘Met Kerstmis’ komt uit het nieuwe album ‘Warme wintersongs’. De opbrengst van de single gaat integraal naar het goede doel. Ook Luc Haekens zal geregeld opduiken op de Leuvense Kerstmarkt om centjes in te zamelen voor het hemelse dakterras in het kinderziekenhuis van UZ Leuven.”

 

Bekijk hier het videoverslag:

Volg Leuven Actueel de volgende weken zeker ook online want zowel op de website www.leuvenactueel.be en op onze Facebook-pagina zullen geregeld nieuwtjes, videoreportages en interviews verschijnen over de Leuvense Kerstmarkt. Meer info: www.leuvensekerstmarkt.com

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens