Leuvense Kerstmarkt betreurt zinloos geweld

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Gisteravond deed zich in Leuven een geval van zinloos geweld voor. Marleen Vanbellingen (44), die samen met haar zoontje Tiziano (14) naar Leuven was afgezakt, kreeg na afloop van de Kerstmarkt een vuistslag van een onbekende man. De organisatie van de Leuvense Kerstmarkt betreurt het voorval.

Marleen en zoon Tiziano stonden gezellig te kletsen met een vriendin toen er een onbekende man uit het niets opdook en Marleen toetakelde met enkele vuistslagen. Ze hield er een kaakbeen- of oogkasbreuk aan over. Marleen roept nu iedereen die iets gezien heeft op om een seintje te geven.

De organisatie van de Leuvense Kerstmarkt betreurt het zinloze geweld, maar benadrukt dat het voorval na sluitingstijd plaatsvond. “We vinden het heel jammer dat er zoiets is kunnen gebeuren”, aldus Dirk Pinte van de Leuvense Kerstmarkt. “Maar we willen ook duidelijk maken dat het incident niets met onze kerstmarkt te maken heeft. Het was na sluitingstijd, op een andere locatie, aan een café. Het gebeurde dus niet op of tijdens de Leuvense Kerstmarkt.”

De Leuvense Kerstmarkt had dit jaar een moeilijke start door de overmatige sneeuwval, maar herpakte zich snel en sloot af met heel veel bezoekers. “Een precies getal hebben we nog niet”, aldus Pinte, “maar de afgelopen drie dagen moesten we de markt zelfs sluiten omdat het maximum aantal bezoekers bereikt was.”

Volgend jaar verhuist de Leuvense Kerstmarkt weer naar het Ladeuzeplein en het Herbert Hooverplein.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans