Leuvense jongeren brainstormen over Leuven in 2030

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Gedurende de komende twee maanden organiseren lokale Jong CD&V-afdelingen over heel Vlaanderen samenkomsten onder de noemer ‘jongeren2030’. De Leuvense CD&V-jongeren beten de spits af en brachten verschillende jongeren samen op dinsdag 14 november in de Sint-Geertruiabdij.

“De bedoeling van deze ‘jongeren2030’ is jongeren samenbrengen en laten brainstormen over hun ideale stad of gemeente. Dit door de jongeren van vandaag alvast vooruit te laten denken aan hoe hun omgeving er – idealiter – zou uitzien in 2030”, legt Ruben Geleyns, ondervoorzitter van Jong CD&V Leuven uit.

De Leuvense ‘jongeren2030’ bracht verschillende Leuvense jongeren, studenten en jongeren van buurgemeenten op de been die in gesprek gingen over uiteenlopende thema’s, gaande van mobiliteit en handel tot begraafplaatsen en participatie. Allemaal vanuit een jeugdige blik en een toekomstvisie.

Na afloop van de brainstormsessies werden de resultaten kort toegelicht aan een vertegenwoordiger van de Leuvense CD&V-verkozenen. Met name gemeenteraadslid en CD&V-fractieleider Johan Geleyns.

Enkele van die voorstellen zijn: daktuinen voorzien op grote openbare gebouwen, een pleidooi voor meer en beter aangegeven openbare toiletten en ruimte maken om lokale kunstenaars tijdelijk te laten exposeren op pleinen in de binnenstad en deelgemeenten.

Leuvens jongerenvoorzitter Thijs Craane blikt terug op een succesvolle en productieve editie. “De creatieve en innovatieve voorstellen van de Leuvense ‘jongeren2030’ zullen zeker nog een vervolg kennen in de eigen jongerenwerking en… Wie weet wat de toekomst brengt!”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans