Leuvense hockeyvrouwen winnen derde thuismatch op vier

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De meisjes van KHC Leuven moesten de Dragons Brasschaat bestrijden op eigen veld. Ze kwamen 0-2 achter, maar streden zichzelf naar 3-3. Wanneer iedereen tevreden leek met een gelijkspel, scoorde routinier Geraldine Chardome en leidde haar ploeg naar winst en de drie punten. 

De Dragons drukten hoog, maar KHC kon steeds uitverdedigen. Na tien minuten ging Vanhee de rechterflank af, Vassart kon haar voorzet net niet afwerken. Bij de Leuvensen was de precieze pass er niet altijd, waardoor er af en toe balverlies was. Iets voor de twintigste minuut werkte bezoekende verdedigster Tiddi de bal voorbij Leuvense doelvrouw Tack, 0-1. Een daaropvolgende strafcorner van die Tiddi redde Tack wel. Iets voor het half uur kreeg Wouters in het geharrewar voor doel de bal en schoot ze raak, 0-2.

De rust was nog niet helemaal achter de rug of Woodcroft kon een voorzet via de linkerflank binnen werken, 1-2. De Dragons reageerden onmiddellijk en scoorden de 1-3 via een snelle Roels. Kort nadien reageerde Stairs via een actie langs de achterlijn aan de rechterzijde om kruiselings te scoren, 2-3. Het signaal voor de Leuvensen om voor alles of niets te gaan. Stairs kwam na een splijtende actie voor bezoekende goalie Goethals, maar kon jammer genoeg de wenkende kans niet afmaken. De Cocker toonde zich iets na de vijftigste minuut attent voorin. Ze maakte de actie aan de linkerzijde en kon afmaken, 3-3. Er ontstond nog gevaar via Stairs en Vassart. Het leek 3-3 te worden, dat was buiten Norlander gerekend die de bal mooi vanaf de achterlijn voorbracht. Niemand leek de bal te raken tot Chardome er haar stick tegen plaatste en de winnende treffer scoorde. Op de foto wordt de doelpuntenmaakster gefeliciteerd.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer