Leuvense hiphopgroep organiseert benefiet voor Jordaans vluchtelingenskatepark

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

De 5-koppige hiphopformatie SoundRascalz uit Leuven draait al enkele jaren mee in de Vlaamse hiphopscene, en brengt op vrijdag 24 mei hun tweede plaat RABARBER uit in de Stelplaats te Leuven. Belangrijk detail: de complete opbrengst van deze avond gaat integraal naar 7 Hills Skatepark, een Jordaanse non-profitorganisatie, die gratis skateboard lessen organiseert voor lokale en gevluchte jongeren uit de laagste socio-economische klassen. Soundrascalz-lid Kas Wauters is namelijk zelf fervent skater en zet zich al sinds 2016 in voor deze unieke ngo.

Kas Wauters: “Met 7 Hills bouwen we overal ter wereld sociale skateparken uit, om zo vooral jongeren een kans te geven om zich eventjes volledig te kunnen uitleven en alles te vergeten. Maar het sociale aspect, het samenbrengen van verschillende culturen, blijft voor ons nog altijd het allerbelangrijkste. Het project trok onlangs nog de wereldwijde aandacht toen Tony Hawk zijn appreciatie toonde op zijn eigen Facebookpagina. Zulke herkenning doet uiteraard deugd!”

Op vrijdag 24 mei is iedereen vanaf 17 uur welkom in de Leuvense Stelplaats voor live hiphopmuziek, een kledingmarktje met eigen ontworpen designs en democratische eet- en drankprijzen.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters