Leuvense Dominicanen verkopen wafels voor landgenoten

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Leuvenaar Rafael Sosa heeft – samen met zijn partner Ilse Peeters, hun zoon Emilio en een groep vrienden – een hulpactie op poten gezet om de slachtoffers van orkaan Maria te steunen. Die richtte een ware ravage aan in zijn thuisland de Dominicaanse Republiek.

Op 21 september, 16 uur plaatselijke tijd, verwoestte orkaan Maria de stad Hato Mayor, in het oosten van het land. Door de aanhoudende regen overstroomde de rivier Maguá, waardoor meer dan 500 families hun huisraad verloren. Het stilstaande water trok bovendien zwermen muggen aan, die massaal knokkelkoorts verspreidden.

Rafael Sosa, afkomstig van Hato Mayor maar intussen al 20 jaar woonachtig in Leuven, zag het allemaal met lede ogen aan. Maar intussen heeft hij zijn strijdlust opgenomen om de mensen in zijn geboortestad te steunen. Samen met andere sympathisanten wil hij wafels verkopen en met de opbrengst voor 100 families lakens, muskietennetten en waterbidons kopen. “Toon je goed hart en koop een doos wafels voor 6 euro”, zegt Rafael Sosa. “Of schrijf een bedrag over op: BE28 0018 2323 3420. Elke euro gaat naar de hulpactie.”

Een van de afhaalpunten is Frizzante, Leopold Vanderkelenstraat 5 in Leuven.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans