Leuvense brengt prentenboek uit over Bednet

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Vorige week werd het prentenboek ‘De Pyjamareus’ voorgesteld. Dat vertelt het verhaal van Bednet, de Leuvense organisatie die zieke kinderen van thuis uit les laat volgen.

De Pyjamareus is van de hand van de Leuvense Kolet Janssen en Emy Geyskens, met illustraties van Jessica Raes. Het werd vorige week voorgesteld op basisschool ’t Schanske in Veerle-Laakdal. “Die locatie was niet toevallig gekozen”, zegt Kolet Janssen. “Het boek is namelijk deels gebaseerd op het verhaal van een Bednetkind van die school, maar het is natuurlijk breder. Kinderen krijgen op een heel bevattelijke manier meer informatie over Bednet, de fantastische organisatie die ervoor zorgt dat langdurig zieke kinderen toch betrokken blijven bij hun klas.”

De Pyjamareus is een mooi verhaal over een jongen die een tijd niet naar school kan, maar toch elke dag bij zijn klasgenoten is. Met achteraan een interview met Kathy Lindekens (voorzitter van Bednet) en getuigenissen van een Bednetter en een Bednet-meester. Voor kinderen vanaf 6 jaar. Nu verkrijgbaar in de winkel.

Tijdens Pyjamadag op 15 maart zal het boek ook op Ketnet komen. En Kolet gaat dan op bezoek bij scholen uit het Leuvense om hen met het verhaal te laten kennismaken. De belevenissen van Liam die dankzij Bednet de lessen thuis kan volgen, worden zo voor alle kinderen concreet.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans