Leuvense Academics for Development genomineerd voor Grote Prijs voor Toekomstige Generaties 2016

Stefan Van de Weyer
4 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De Stichting voor Toekomstige Generaties maakte de namen bekend van de twaalf finalisten die zullen strijden om de laureaat van de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties 2016 te worden. Daarbij zit Academics for Development Leuven (AFD), het versterkt de duurzame ontwikkeling in het Zuiden en stimuleert tegelijkertijd de vaardigheden en het zelfvertrouwen van de studenten. De uitreiking van deze negende editie van de Grote Prijs zal plaatsvinden op 16 november in Brussel. Het publiek kan via de website www.gp-toekomstigegeneraties.be stemmen op zijn favoriete finalisten.

Duurzame ontwikkeling, elke dag opnieuw!

De Grote Prijs beloont Belgische ondernemingen, verenigingen en duurzame initiatieven. Nooit eerder was het van zo’n groot belang om het publiek kennis te laten nemen van deze positieve ontwikkelingen en hen op die manier aan te sporen zich ook in te zetten voor de “toekomstige generaties”.

De twaalf finalisten moeten alles op alles zetten om de jury te overtuigen van hun toegevoegde waarde. Daarnaast moeten zij aantonen dat zij de verschillende dimensies van duurzame ontwikkeling weten te integreren in hun dagelijks werking. Deze dimensies, ook wel bekend als de 4P’s, zijn: economische welvaart (prosperity), sociaal welzijn (people), respect voor het milieu (planet) en participatief bestuur (participation).

De Publieksprijs

Tot en met 15 november kan het publiek kennis maken met de twaalf finalisten en stemmen op zijn favorieten via de website: www.gp-toekomstigegeneraties.be

De resultaten van de publieksstemming zullen bekend worden gemaakt tijdens de officiële prijsuitreiking op 16 november in Brussel. Wie stemt, maakt kans op een ‘duurzaam’ cadeau.

De Vlaams-Brabantse kandidaat is AFD Leuven – Vlaams-Brabant

Academics for Development Leuven (AFD) wil een sociale impact hebben in ontwikkelingslanden zoals Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Concrete projecten verbinden studenten van verschillende disciplines met externe partners (zoals 11.11.11, Oxfam, kleine NGO’s) en de lokale bevolking. Alle projecten van AFD moeten een impact hebben op lange termijn, dus ook als het project is afgelopen. Er wordt daarom uitgegaan van de kennis en het kunnen van de lokale bevolking, zodat zij het project kunnen dragen. Meer info op www.academicsfordevelopment.be

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer