Leuvens jeugdhuizen organiseren maandlang Social Saturdays

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Jeugdhuizen zijn plaatsen waar jongeren samenkomen. Ook in Leuven staat ontmoeting centraal, met bijbehorende sfeer en gezelligheid. Toch is niet iedereen bekend met dit aspect van het jeugdhuiswerk. Daarom organiseren de Leuvense jeugdhuizen een maand lang afwisselend een feest.

De voorbije jaren werden de Leuvense jeugdhuizen op één zelfde moment allemaal tegelijk in de schijnwerpers geplaatst, op de Dag en Nacht van de Leuvense Jeugdhuizen. Om het Leuvense jeugdhuiswerk, en het werk van de vele jonge vrijwilligers in deze jeugdhuizen in de verf te zetten. Dit jaar besloten de jeugdhuizen in samenwerking met jongerenlabel mijnLeuven om het over een andere boeg te gooien.

Een maand lang, van 16 september tot en met 7 oktober, richten de vier actieve Leuvense jeugdhuizen elk een Social Saturday in. Niet één feest op verschillende locaties in het Leuvense, maar vier feesten, telkens in een ander Leuvens jeugdhuis. Elke zaterdag zal een hoogdag worden met vooral veel muziek en ambiance, en dit op een plek waar jongeren jong mogen zijn, een plek van en voor zichzelf. De Cocktailparty van Jeugdhuis Lavado beet afgelopen zaterdag de spits af en Kessel Zoo van Jeugdhuis Sojo volgt komende zaterdag. Daarop volgen nog Banzhof van Jeugdhuis De ZoeNK en het Bal Marginal van Jeugdhuis Impuls.

“Jeugdhuisbezoekers zijn vaak een vast en trouw cliënteel, maar met deze Social Saturdays willen de jeugdhuizen zich openstellen voor al die jongeren die de stap naar de jeugdhuizen nog niet gewaagd hebben. Dit zal echter niet beperkt blijven tot deze zaterdagen, want iedereen is welkom in de Leuvense jeugdhuizen, op elke openingsdag”, zegt Ruben Geleyns (24), voorzitter van het Leuvens jeugdhuizenoverleg.

Schepen van Jeugd Dirk Vansina kijkt uit naar de Social Saturdays en laat het volgende weten: “Dat de Leuvense jeugdhuizen samenwerken en blijven innoveren is met deze Social Saturdays meer dan duidelijk. Het feit dat deze jeugdhuizen draaien op het vrijwillige engagement van jongeren voor andere jongeren maakt het helemaal bewonderswaardig. Met de stad Leuven en de jeugddienst zetten wij dan ook graag onze schouders onder deze bijzondere vorm van jeugdwerk in Leuven.”

 

Jeugdhuis Sojo – zaterdag 16 september 2017, 13u

  • Kessel Zoo: concerten, zeefdruk, graffiti, volkstuin, pizza-oven, sojomarkt, volksspelen en afterparty.
  • Locatie: Eénmeilaan 35, Kessel-Lo

Jeugdhuis De ZoeNK – zaterdag 30 september 2017, 14u

  • Banzhof: gratis banzen en bbq’en.
  • Locatie: Overwinningsstraat 96, Kessel-Lo

Jeugdhuis Impuls – zaterdag 7 oktober 2017

  • Bal Marginal
  • Locatie: Vaartdijk 2, Wijgmaal

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans