Leuvens bedrijf presenteert unieke praline met liquide vulling

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het Leuvense Pralco heeft een mooie primeur te pakken: jarenlang onderzoek mondde uit in de lancering van de Pralon, een exclusieve Belgische praline met een liquide vulling in tal van speciale smaken: champagne, cognac, lychee, rode wijn … maar ook gin, thee of yoghurt. De praline is uniek omdat men er voor de eerste keer in geslaagd is een praline te maken met een liquide vulling zonder te moeten kiezen voor een dik suikeromhulsel.

Met valentijn in aantocht is het voor de chocolatiers achter Pralon hét geschikte moment om hun unieke en Belgische creatie te introduceren bij het grote publiek. Het begon allemaal vier jaar geleden toen een Brusselse boekhouder en zijn dochter – pas afgestudeerd aan de bakkerijschool – op zoek gingen naar een manier om een praline te ontwikkelen met een liquide vulling, zonder te moeten kiezen voor een dik suikeromhulsel. Na drie jaar research werd een procedé ontwikkeld om de liquide vulling in de praline te beschermen met een fijn en smaakloos laagje voedingsvet dat bovendien zeer weinig calorieën bevat. Hierdoor blijft de praline licht verteerbaar en komen de smaken van de chocolade en de vulling volledig tot hun recht.

Eindeloze combinatiemogelijkheden

Dankzij het innovatieve en wereldwijde gepatenteerde productieproces werd een veelvoud aan vloeibare vullingen ontwikkeld. Liefhebbers kunnen genieten van smaken zoals cognac, whisky, rum en gin maar ook fruitcoulis van framboos, aardbei, mango of lychee. Daarnaast zijn er ook vullingen op basis van koffie en thee of zelfs yoghurt. Hugo Van Caekenberghe, zaakvoerder van Pralco: “De pure smaak van de vulling wordt versterkt door een fijne toplaag van witte chocolade, melkchocolade of pure chocolade en zorgt voor een ware smaakexplosie in de mond. De combinatiemogelijkheden voor de vulling zijn eindeloos. Gepersonaliseerde Pralons met een vulling naar keuze? Ook dat kan!”

Discovery box

De Pralon wordt ambachtelijk geproduceerd en door een uitgebreid panel van smaakexperts getest en geproefd. Momenteel is de praline verkrijgbaar in een stijlvolle discovery box met 13 Pralons. Elke doos bevat een kleurrijk tafereel van twaalf pralines met in totaal zes smaken (lychee, aardbei, framboos met passievrucht, framboos met gin, french coffee met cognac en advocaat met amaretto) en een dertiende Pralon met een exclusieve champagnevulling.

Beschikbaarheid

Nieuwsgierige zoetebekken vinden Pralon terug in een 50-tal verkooppunten over heel België. Pralco zal ook deelnemen aan de prestigieuze ISM beurs, de belangrijkste beurs in zoetwaren ter wereld. Deze vindt plaats in Keulen en vindt plaats van 29 januari tot 1 februari.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans