Leuvenaars en studenten fietsen samen voor het goede doel

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

55.000 studenten en 100.000 Leuvenaars die samenleven in één stad … dat schept een aparte band. Af en toe steekt frustratie de kop op, maar gelukkig hebben studenten en bewoners ook heel wat sympathie voor elkaar. Deze goede verstandhouding werd in december zichtbaar tijdens de campagne ‘Love Leuven’. Op de Leuvense kerstmarkt kropen studenten en Leuvenaars samen op de tandem voor het goede doel. De cheque met daarop het bijeengefietste bedrag wordt op 14 april overhandigd aan de goede doelen.

Vicerector studentenbeleid Rik Gosselink en schepen van studentenzaken Bieke Verlinden zetten de goede verstandhouding tussen Leuvenaars en studenten graag in de schijnwerpers. Dat deden ze voor de tweede keer op rij met de campagne ‘Love Leuven’. Tijdens deze editie werden studenten en Leuvenaars aangespoord om samen te bewegen. Door op de kerstmarkt samen op een tandem te fietsen, lieten ze niet enkel de lichtjes van een kerstboom branden, het leverde ook centjes op. Per kilometer verdienden de fietsers 2 euro: 1 euro voor het Rune Fonds en 1 euro voor het Healthy Heart Fonds. Heel wat inwoners en studenten kropen enthousiast op de tandem en legden samen 1.365,02 km af. Zo werd 2.730,04 euro bij elkaar gefietst. De stad en de KU Leuven rondden dat af naar 3.000 euro.

Op 14 april  wordt in de wandelzaal van het stadhuis het bijeengefietste bedrag overhandigd aan de twee goede doelen. Daarnaast krijgt één van de fietsers een spiksplinternieuwe fiets van Velo overhandigd. Ook de studenten ingenieurswetenschappen van de KU Leuven en de medewerkers van vzw Velo, die de tandem ontwikkelden, worden in de bloemetjes gezet.

Love Leuven in de wijk

De Love Leuven campagne krijgt nog een vervolg. Van 1 april tot half september vind je de tandems op verschillende plekken in de stad. Studenten en bewoners kunnen er samen fietsen. De buurt die het meeste kilometers bij elkaar trapt, wint een workshop van een bewegingscoach.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans