Leuvenaars en groendienst ruimen ‘Vlierbeekse Vaart’ op

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Voorbije ochtend was er al vroeg veel bedrijvigheid aan de Noorderpoort van de Abdij van Vlierbeek. Samen met de groendienst van de stad stak een groep Leuvenaars er de handen uit de mouwen om de bedding van de ‘Vlierbeekse Vaart’ een grondige opruimbeurt te geven.

Door de uitblijvende regen staat de waterstroom aan de Noorderpoort, de ‘Vlierbeekse Vaart’, bijna volledig droog. Een groep buurtbewoners zag dit als een unieke kans om de stroom eens grondig op te ruimen en de bedding van afval en takken te ontdoen. De groendienst van de stad Leuven stond paraat om deze stevige klus samen met de vrijwilligers aan te pakken. Behalve extra mankracht bracht de groendienst een container mee om alle afval in te deponeren. Verder was ook een hakselaar voor het geruimde snoeiafval aanwezig.

De opruimactie kon op veel enthousiasme rekenen. Om acht uur ’s ochtends stond een hele ploeg buurtbewoners klaar met rubberen laarzen en handschoenen. Zo konden ze samen met de groenmedewerkers de klus klaren. Ook de wijkmanagers van stad Leuven kropen mee de modderige rivierbedding in om afval te ruimen.

Vele handen maken licht werk en op enkele uren tijd was de bedding opgeruimd. Moe en modderig maar voldaan genoten de opruimers van een drankje achteraf. De Vlierbeekse Vaart ligt er dankzij de inspanningen van de Leuvenaars en de stad samen opnieuw mooi bij, klaar voor wanneer de regen weer komt.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer