Leuvenaar Karen Rastelli genomineerd voor LangZullenWeLezen

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De LangZullenWeLezen-trofeeën zijn de boekenprijzen die de VRT en haar partners dit jaar voor het eerst uitreiken. In de categorie ‘Jeugd en YA’ prijkt het boek ‘Kop of Munt’ van de Leuvense debutante Karen Rastelli.

Het debuut van Karen Rastelli is een indringend verhaal over donker en licht in de mens. Klaartje is haar broer Lars kwijt. Hij is gestorven, zal nooit achttien worden. Klaars mama sluit zich op in haar keuken, haar papa verliest zich in zijn werk. Met broer Sander deelt Klaartje een geheim. Een vreselijk geheim, dat de dood van Lars in een heel ander daglicht plaatst. Zwijgen wordt steeds moeilijker.

Karen Rastelli is geboren in Brussel in 1967 en woont in Leuven. Ze is de jongste van zeven. Thuis was het altijd druk. In haar hoofd was het minstens even druk: woorden, beelden en verhalen tuimelden er over en door elkaar. Ondertussen is ze zelf mama van drie geweldige kinderen. In haar hoofd is het nog steeds druk. Eindelijk durft ze de woorden, beelden en verhalen neer te schrijven. Haar debuut ‘Kop of munt’ verscheen in het voorjaar van 2018 en werd lovend onthaald. Zij is erg enthousiast over haar nominatie en hoopt dat alle Leuvenaars mee zullen stemmen. Stemmen kan tot en met 14 oktober.

Stemmen kan via www.langzullenwelezen.be. Klik op ‘Kop of munt’ in de categorie Jeugd & young adult. Je maakt bovendien kans op een boekenpakket van 100 boeken.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer