Leuvenaar is grootste jonge technologietalent van Vlaanderen

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Jannes Imans (13) uit het Sint-Albertuscollege in Heverlee mag zich gedurende één jaar “het grootste jonge technologietalent van Vlaanderen” noemen. Samen met Rutger Dobbelaere (13) uit Beveren ontving hij zaterdag uit handen van minister van Digitale Agenda Alexander De Croo de gouden medaille tijdens de finale van de achtste editie van de Vlaamse STEM-Olympiade.

De twee jongens waren de beste in een theoretische test en vier praktische proeven waarmee hun inzicht in STEM (wetenschap, technologie, ingenieurskunde, wiskunde) werd getest. Deze wedstrijd is er voor leerlingen uit het secundair onderwijs met een passie voor exacte wetenschap en technologie.

STEM leeft

De Vlaamse STEM-Olympiade is een groeiend succes. Steeds meer scholen participeren. In twee rondes namen liefst 23.655 leerlingen uit 232 secundaire scholen deel.“Met de STEM-Olympiade willen we jongeren uit de eerste graad van het secundair onderwijs laten ervaren hoe boeiend technologie is. STEM-acties als deze Olympiade zijn absoluut nodig”, vindt Peter Demuynck, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen: “Jongeren ontdekken zo hun technologisch talent. En Vlaanderen heeft nood aan technologen, ingenieurs en ICT’ers om zich als innovatieve regio te positioneren. Momenteel maken onze bedrijven zich volop klaar voor de zogenaamde vierde industriële evolutie en werken we aan de fabrieken van de toekomst. Jongeren met een technologische bagage hebben een veelbelovende toekomst. Ze kunnen bijdragen aan oplossingen voor de uitdagingen waarvoor we als maatschappij staan op het vlak van leefmilieu, mobiliteit, gezondheidszorg… Met de Tech You-community brengt Agoria de technologie op een aantrekkelijke wijze naar de jongeren.”

 

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans