Leuvenaar Frans Claes derde in Carpathian Epic

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De derde plaats in het eindklassement van de Carpathian Epic, een zware Roemeense etappewedstrijd, was voor Leuvenaar Frans Claes. Hij streed er elke dag mee voor de podiumplaatsen en kon na een regelmatige wedstrijd plaats nemen op het eindpodium.

“Het was de eerste maal dat ik in Roemenië op bezoek was. Ik moet toegeven dat de regio me op veel vlakken blij verrast heeft. Ik heb de Carpaten ervaren  als een wild en ongerept stukje natuur waar we gelukkig geen bruine beren tegenkwamen. Het parcours was er eentje dat me door de extremiteit nog even zal bij blijven. Op de zeer steile bergflanken moesten we vaak van de fiets en te voet naar de top klauteren. Ook de afdalingen waren van een nooit geziene moeilijkheidsgraad met hellingsgraden van 20 tot 45%. Dit dwars over grasvelden en door donkere wouden”, verklaarde de dertiger van het Loving Hut MTB Team.

“Op wedstrijdvlak kan ik terugblikken op een constante meerdaagse, weliswaar zonder echte uitschieter. Om dit soort wedstrijden te winnen moet alles meezitten en moet de vorm uitstekend zijn. Met twee valpartijen en het verspelen van kostbare tijd in de laatste etappe viel ditmaal niet alles in de plooi. Het feit dat ik hier als één van de weinigen met een hardtail aan de start stond wil ik niet als excuus inroepen. Het kostte me wel op vele passages toch onnodige krachten die ik op het einde van de rit soms te  kort kwam”, blikt hij terug.

“Op het einde mochten we zelfs een dubbel feestje bouwen want mijn vriendin Ariane Lüthi kon op de laatste dag haar veertien seconden achterstand nog ombuigen in de winst. Altijd plezant om een wedstrijd op deze manier te kunnen eindigen.”

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer