Leuven wil levering van pakjes bundelen

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De stad Leuven wil de levering van pakjes aan huis in de toekomst bundelen. Koerierdiensten kunnen de pakjes dan op één locatie aan de rand van de stad achterlaten, van waar ze gebundeld naar de klanten worden gebracht. Op die manier wil de stad de grote toevloed aan lichte vrachtwagens en bestelwagens tegengaan.

Steeds meer consumenten doen hun aankopen online, en ze verwachten dat hun spulletjes zo snel mogelijk geleverd worden. Dat betekent echter dat de straten overspoeld worden door lichte vrachtwagens en bestelwagens, vaak maar gevuld met enkele pakjes. Ook in Leuven is dat niet anders. En daar wil het bestuur verandering in brengen.

Heel concreet denkt het bestuur eraan een locatie aan de rand van de stad te selecteren waar alle leveranciers hun pakjes kunnen achterlaten. Van daaruit kunnen alle leveringen dan gebundeld worden afgevoerd naar de klanten.

Voor het zover is, is er al een gedeeltelijke oplossing op komst: de Bringme Box. Die voorkomt dat sommige leveringen twee of zelfs drie keer moeten gebeuren, omdat de klant in kwestie niet thuis is. Bringme wil in elk residentieel gebouw een Bringme Box voorzien, waar post, pakketjes en andere boodschappen 24 op 24, 7 op 7 kunnen afgeleverd worden.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans