LEUVEN: Vijf inbraken in een straat

Vannacht tussen 4 en 4.45 uur werd ingebroken in verschillende huizen in de Willem Coosemansstraat in Kessel-Lo.

In de eerste woning werd de voordeur geforceerd. De woonkamer werd doorzocht. De dader ging aan de haal met een fototoestel, een gsm, een portefeuille en wat dvd’s. De bewoonster werd wakker van geluiden in de living, ze ging kijken en zag licht branden. Ze ging op straat kijken en zag nog net een persoon uit de woning van de buren lopen. Een tweede verdachte stond op de uitkijk. Ze belde onmiddellijk de politie.

In de woning van de buren was de dader binnen gedrongen via het kelderdeksel.  De dader doorzocht de living en ging aan de haal met een gsm, laptop, spelconsole en een portefeuille . De bewoner betrapte de dader echter in zijn slaapkamer waarna deze het op een lopen zette richting de Martelarenlaan. Het was dit schouwspel dat de buurvrouw van de eerste bezochte woning zag gebeuren. De bewoner ging er nog een tijdje achterna, maar moest de achtervolging staken toen de verdachte de treinsporen opliep. De politie kon de verdachten niet meer aantreffen. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek.

Bij controle in de straat bleek nog een derde woning bezocht. Ook hier drong de dader de woning binnen via het keldergat, doch hier werd niets gestolen, mogelijks omdat de bewoner lag te slapen in de sofa in de living.  Vanmorgen kreeg de politie nog twee meldingen binnen van een inbraken in dezelfde straat. Ook hier werden de woningen betreden via het keldergat. De buit was ook hier gelijkaardig, namelijk handtassen, portefeuilles en laptops. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel