Jasper Stuyven krijgt trofee Sportverdienste van het jaar

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Vrijdag 22 februari huldigden stad Leuven en Tofsport naar jaarlijkse gewoonte hun sportkampioenen tijdens de Kampioenenviering in de Leuvense Stadsschouwburg.

Leuven telt heel wat sporttalenten, dat blijkt ieder jaar opnieuw wanneer de Leuvense sportverenigingen hun (inter-)nationale en Vlaamse kampioenen doorgeven om in de bloemetjes te laten zetten. Ook dit jaar werden tal van straffe sportprestaties neergezet.

Niet alleen worden al deze kampioenen gehuldigd voor hun fantastische resultaten, er worden ook enkele individuele en teamprijzen uitgereikt. Zo worden onder andere de trofeeën voor de ‘Tofste Sportclub van Leuven’, ‘Sportverdienste van het Jaar’ en ‘Belofte van het Jaar’ uitgereikt door een vakjury. Ook het publiek mocht stemmen op de genomineerden voor ‘Sportverdienste van het Jaar’. De sportman of sportvrouw met het meeste aantal stemmen gaat naar huis met de ‘ROB-publieksprijs’.

Voor het eerst zal ook een nieuw label uitgereikt worden aan twee Leuvense sportverenigingen, namelijk het label ‘Open Sportclub’. Dit label werd in het leven geroepen door Buurtsport Leuven en de OKAN-werking van de jeugddienst. De stad wil er sportverenigingen mee aanmoedigen om op verschillende vlakken een toegankelijke club voor iedereen te worden., ongeacht welke sociale of culturele achtergrond iemand heeft.

En de winnaars zijn….

Belofte van het Jaar: Elena Defrère van DCLA

Tofste Sportclub van Leuven: Lizards Lubbeek-Leuven

Sportverdienste van het Jaar: Jasper Stuyven

Open Sportclubs: Long Hu Men Leuven en JetSet Ultimate.

ROB-publieksprijs: Jason Suttels

Geëerd als Laureaten van de sport: Jos Geens, Kris Peeters en Frans Van Cleynenbreughel, alledrie leden RvB sportraad Leuven, Bruno Duchateau en Malgos Gorecki, leden van Lizards Lubbeek-Leuven

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters