LEUVEN: Verkeerscontrole brengt 16.000 euro op

Tijdens een politiecontrole dinsdag op de Leuvense ring en op de Mechelsesteenweg in Herent werd bijna 16.000 euro aan boetes en achterstallige verkeersbelasting geïnd.

Bron: Politie Leuven

Naast inspecteurs van de politiezones Leuven en Herent namen ook inspecteurs van de openbare afvalstoffenmaatschappij, het agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse Gemeenschap en van de Vlaamse Belastingdienst aan de actie deel. Deze laatsten controleerden door middel van de ANPR (automatische kentekenplaatherkenning) – camera het verkeer dat langsreed om na te gaan of de verkeersbelastingen correct waren betaald.

In totaal werden 30 vrachtwagens en 1.440 personenauto’s gecontroleerd. Er werden o.m. 7 processen-verbaal opgesteld ten laste van vrachtwagenbestuurders wiens tachograafschijf een overtreding aangaf, 3 wegens overlading of slecht vastgemaakte lading. 29 bestuurders bleken niet in orde te zijn met de verkeersbelasting. Ter plaatse werd 4.340 euro geïnd naar aanleiding van overtredingen begaan door vrachtwagensbestuurders. De achterstallige verkeersbelasting was goed voor een bedrag van 11.167 euro.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel