LEUVEN: Veel inbraken tijdens lang weekend

Tijdens het weekend werd weer tal van inbraken gepleegd in het Leuvense. Een aantal hiervan gebeurden tijdens een langere afwezigheid van de bewoners. Nochtans kan je als particulier gratis afwezigheidstoezicht aanvragen. De politie komt dan geregeld een kijkje nemen terwijl jij kan genieten van een welverdiende vakantie. Ook je huis een bewoonde indruk geven door bijvoorbeeld het gebruik van lichttimers of de buren inschakelen voor het leegmaken van je brievenbus kan inbrekers afschrikken.

Bron: Politie Leuven

Zaterdagavond werd ingebroken in een huis in de Adjudant Harboortstraat in Heverlee. Een raam aan de achterzijde werd ingeslagen en de ganse woning werd doorzocht. Het was de buurman die ’s nachts thuiskwam die de inbraak opmerkte. Hij zag licht branden in de woning terwijl hij wist dat de buren niet thuis waren. Hij verwittigde de politie. Wat er juist gestolen werd, is nog niet duidelijk. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek.

Op de Mechelsevest in Leuven werd zaterdagnamiddag ingebroken in een appartement. De toegangsdeur werd geforceerd. De dader ging aan de haal met de juwelen van de bewoonster.

In de Sint-Maartenstraat in Leuven drong een onbekende zaterdag een rijwoning binnen via de automatische garagepoort. Toen de bewoonster thuis kwam, merkte ze dat de poort deels open stond, toen ze vertrok was deze echter gesloten. Uit de woning werden twee laptops, een externe harde schijf en twee fototoestellen gestolen.

In de Willem Vanden Abeelelaan in Heverlee hebben onbekenden zaterdag geprobeerd in te breken in een huis. De achterdeur en een raam aan de achterzijde van de woning werd beschadigd, maar de daders zijn niet binnen geraakt. Ook in de Kaboutermannenstraat werd het raam van een woning ingeslagen, maar ook hier zijn de daders niet binnen geraakt. Wel doorzochten ze een werkkoffer die in het niet-slotvaste tuinhuisje stond. Er werd niets gestolen.

Op de Léon Schreursvest in Heverlee werd zaterdag ingebroken door een raam aan de achterzijde van de woning open te breken. Ook hier waren het de buren die de inbraak opmerkten en de eigenares verwittigden. Wat er juist gestolen werd, is nog niet bekend.

In de Diestsestraat in Leuven werd de kassa van een droogkuis gestolen. De dader brak de algemene toegangsdeur open en ging aan de haal met de kassa. Er werd zo’n 300 euro gestolen. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel