LEUVEN: Succesvolle politiecontrole in uitgaanscentrum

Zaterdagnacht controleerde de politie met extra patrouilles in uniform en burger in het raam van de campagne voor een veilig uitgaanscentrum. Tijdens deze actie werd een man opgepakt die enkele dagen terug veroordeeld werd omwille van zijn betrokkenheid bij verschillende eerdere feiten van diefstal met geweld in de stad. Hij werd overgebracht naar de gevangenis om zijn straf uit te zitten. Ook een illegale zakkenroller werd gevat en opgesloten in de gevangenis. Ook hij stond geseind omwille van een eerdere veroordeling.

De diefstallen met geweld die de eerste maanden van dit jaar piekten, zijn na enkele succesvolle politieacties en onderzoeken ondertussen al een paar weken tot bijna nul herleid. Toch blijft de politie waakzaam. Uit de onderzoeken bleek immers dat verschillende groepjes los van elkaar actief waren en op een vrijwel identieke manier te werk gingen.

Om personen met slechte bedoelingen duidelijk te maken dat ze in Leuven maar beter weg blijven, worden regelmatig duidelijk zichtbare controles uitgevoerd. Dat gebeurde zaterdagnacht o.m. in het station en op en rond de Oude Markt. In het station werden alle toekomende passagiers gecontroleerd. Daarbij werd ook de drugshond van de politiezone ingezet. Zes personen bleken drugs bij zich te hebben en kregen een pv. Tijdens een controle in het uitgaanscentrum werd een twintiger opgepakt die enkele dagen terug door de rechtbank was veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij verschillende geweldsdelicten.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel