Leuven streeft samen met scholen naar klimaatneutrale stad Stad trapt vernieuwd project ‘Leuvense Klimaatscholen 2018-2019’ af

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Al achttien jaar op rij worden Leuvense scholen door de stad aangemoedigd om het Klimaatcharter te ondertekenen en zichzelf te engageren als een Leuvense Klimaatschool. Samen met de stad, haar inwoners en de Leuvense bedrijven en verenigingen werken ze dit jaar verder aan een gezonde toekomst voor Leuven.

Op donderdag 20 september wordt in de Bib Leuven aan het Auditorium Tweebronnen in de Diestsestraat 49, de officiële aftrap van het project ‘Leuvense Klimaatscholen 2018-2019’ gegeven. Ook worden nieuwe projecten en het vernieuwde aanbod van de stad en andere (milieu)organisaties aan de Leuvense scholen voorgesteld.

Met het project ‘Leuvense Klimaatscholen 2018-2019’ wil de stad ook dit jaar scholen ertoe aanzetten om acties en initiatieven rond thema’s zoals afval, water, natuur, energie, klimaat en duurzame voeding uit te werken. De stad biedt daarbij financiële en materiële ondersteuning door o.a. verschillende educatieve activiteiten aan te bieden zoals de duurzaamheidsquiz, de duurzame week en het filmfestival ‘Klimaat’.

De inspanningen die Leuven de afgelopen jaren heeft geleverd om samen een groene en leefbare stad te creëren, werden beloond met de prestigieuze ‘European Green Leaf Award’. De Europese Commissie reikt deze prijs sinds 2015 uit aan steden die bijzondere inspanningen leveren op vlak van duurzaamheid en levenskwaliteit.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer