LEUVEN: Politie onderzoekt inbraken

De politie is een onderzoek begonnen naar enkele inbraken. De daders passeerden onder meer in een bakkerij in de Parijsstraat.

Er werd onder meer ingebroken in een appartement op het gelijkvloers in de Grensstraat in Kessel-Lo. De indringers klommen over de ballustrade en drongen binnen via het niet-slotvaste schuifraam. Ze gingen er vandoor met enkele juwelen, 2 portefeuilles en de sleutels van de auto. De feiten deden zich voor tijdens de nacht terwijl de bewoners sliepen.

Woensdagnacht werd ook ingebroken in een woning in de Philipslaan in Heverlee. De indringers forceerden een garagepoort en verschaften zich via die weg toegang tot de woning. Verschillende kasten en schuiven werden doorzocht. De indringers gingen er vandoor met een portefeuille met inhoud en computerbenodigdheden.

Woensdagnacht werd eveneens ingebroken in een bakkerij in de Parijsstraat. De indringers forceerden een tijdelijke deur die er stond tot er een definitieve deur zou geplaatst worden. In de bakkerij werd vervolgens de kassa opengebroken. Daaruit werden enkele tientallen euro’s geld gestolen.

Tot slot, toen de bewoners van een woning op de Tervuursestraat woensdagavond thuiskwamen, stelden ze vast dat er was ingebroken via de achterkant van de woning. De achterdeur was geforceerd. Alle kasten werden doorzocht en een deel van de inhoud lag verspreid over de vloer. Een spaarpot die in het huis stond werd opengebroken en de inhoud meegenomen. Ook twee trouwringen en een aantal medische voorschriften waren verdwenen.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel