LEUVEN: Piknik Musik klaar voor de zomer

Picknickdekentjes. Zomerse tunes. En een groene stadsarena. Zomer in Leuven, dat is Piknik Musik. Al zes jaar komt het Leuvense stadsdier massaal af op de lokroep van zondags picknickplezier. Deze zomer staan editie 11 en 12 voor de deur, gespekt met een nieuwe locatie en een verrassende muzikale versnapering.

Het startschot klinkt op 27 juli in De Bruul. “De diversiteit van deze wijk zal zeker terugkomen in het eetaanbod”, vertelt organisator Thomas Van Ostaede. “De picknicker mag zich verwachten aan enkele fantastische food trucks.” Maar ook het sportieve karakter van het park wordt in de verf gezet. “Naast het petanque tornooi van JeuDeBouLeuven kunnen de Leuvenaars zich aan elkaar meten op een skateramp.” En om de nieuwe locatie gepast te openen, laat Cinema Zed er de avond voordien popcorn poppen bij een zomerse openluchtfilm.

Op 10 augustus worden de dekens gespreid in het Provinciaal Domein in Kessel-Lo. Daar wilt Van Ostaede vooral focussen op het muzikale luik van Piknik Musik. “Naast de dj’s, heb ik ook een operazangers geboekt. Haar rood-wit geblokt kleed waait uit tot een gigantisch picknickdeken waar mensen op kunnen zitten en luisteren.”

Wie de ultieme zomerprik moet missen, vindt alvast troost op de website: de hoogtepunten uit de DJ-sets worden er gratis aangeboden als sfeerzetter voor eigen barbecues of tuinfeesten. En Van Ostaede verklapt alvast ook een primeur: voor het eerst zal Piknik Musik buiten de Leuvense grenzen treden. “Op 21 september ruilen we het gras in voor zand aan het meer van Rotselaar. Als het weer meezit, kunnen bezoekers nog in de plas springen.” Weer of geen weer. De Leuvenaar weet weer waarheen.  Meer info vind je op hun website die in een gloednieuw kleedje staat.

www.piknikmusik.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel