Leuven orgelt en beiert op 19 mei

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Leuven zal komende zaterdag een memorabele muzikale dag beleven. De hele stad staat in het teken van orgels en beiaarden en zo wordt de zomer vrolijk op gang getrapt. Orgelcurator Luc Ponet stelde voor de gelegenheid een uiteenlopend en boeiend programma samen.

Vanaf 8.30 uur kan je op diverse plekken in de stad draaiorgels aan het werk horen. Die zullen straten en pleinen opvrolijken met leuke populaire deuntjes.

Om 10 uur start in de Predikherenkerk het programma ‘Orgel for kids’, een project met Koen Pauly bedoeld voor kinderen tot 10 jaar.

In de Sint-Geertruikerk start om 12 uur een lunchconcert ‘Orgel en Hop’ met Wouter Dekoninck en Fred Brouwers.

Om 13 uur kan je reserveren voor een orgellunch in Convento Wijnbistro (reserveren is een must op 0468 51 71 35).

Om 14 uur start een orgel- en beiaardwandeling. In de Sint-Geertruikerk draait het programma rond orgel en taiko. In de Sint-Jozefkerk staan orgel en elektrische gitaar op het programma, in het SLAC/Conservatorium spelen slagwerk en het pas geïnstalleerde Hammondorgel uit 1937 en in de Predikherenkerk wordt het programma HipOrgue opgezet, waar alles draait rond orgel en hiphop.

Aan deze heel diverse programmatie werken diverse artiesten mee, met onder andere Gero Körner, Joep Van Leeuwen, Yves Senden, Pieter Senden, Serge Schoonbroodt, vier hiphopdansers, taikodrummers, Marc Van Eyck en Philippe Beullens.

Meer info op www.leuvenorgelstad.be of via info@leuvenorgelstad.be

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer