“Leuven nog meer op de kaart zetten als bestemming voor meetings”

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De samenwerking tussen KU Leuven en Toerisme Leuven bestaat al sinds 2011. In die periode is het aantal congressen sterk toegenomen. Van de bijna 500.000 overnachtingen in 2016 in Leuven is zo’n 30% toe te schrijven aan congressen. Het aantal meeting-overnachtingen is tussen 2010 en 2015 gestegen van 32.000 naar 137.000.

Bovendien hebben studies uitgewezen dat Leuven nog meer groeipotentieel heeft in het segment congrestoerisme. “Leuven heeft inderdaad alle troeven om het congrestoerisme te doen groeien”, vertelt schepen van Toerisme Dirk Vansina (CD&V): “De troeven die we gaan uitspelen, zijn kennis, technologie en gezondheid. Daarnaast is Leuven zeer interessant als congresbestemming omwille van haar veilig en cosy karakter, alles is op wandelafstand, en de grote belevingswaarde dankzij haar erfgoed en cultuuraanbod.”

Daarom wordt de samenwerking tussen KU Leuven en Toerisme Leuven nog intenser verankerd door de start van het ‘Leuven Convention Bureau’. Middelen en personeel worden gebundeld en Toerisme  Vlaanderen subsidieert de coöperatie. Door de samenwerking kunnen de stad en KU Leuven het internationaal op de kaart zetten van Leuven als een geprefereerde meeting-bestemming versterken. Het ‘Leuven Convention Bureau’ biedt een duidelijke meerwaarde aan de potentiële klant, verhoogt de efficiëntie door het bundelen van mensen en middelen én versterkt de uitstraling van de partijen. Bovendien wordt Leuven als stad van kennis en innovatie uitgedragen en wordt de economische impact verhoogd.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans