LEUVEN: Nieuwe buslijn op binnenring

Vanaf 22 april breidt het aanbod van De Lijn in Leuven uit. De nieuwe lijn 601 zal op de binnenring rondrijden als aanvulling op de huidige buitenringbus 600. Het aanbod op de ring wordt zo verdubbeld en dankzij de hoge frequentie zijn vlotte verplaatsingen in beide richtingen op de ring verzekerd. Bovendien zullen de ringbussen ook op zaterdag uitrijden en wordt hun traject verlengd tot aan de Vaartkom.

De lancering van de nieuwe ringbus is mogelijk dankzij de aanpassingen aan de weginrichting aan Gasthuisberg en de Lüdenscheidsingel. Op 22 april zullen reizigers gratis kunnen meerijden op de ringbussen en zal De Lijn de reizigers verrassen met een kleine attentie.

De nieuwe ringbus 601 zal vanaf 22 april om de 10 minuten in wijzerszin op de binnenring rond Leuven rijden. Directeur van De Lijn Vlaams-Brabant Johan Van Looy is erg tevreden met de komst van nieuwe ringbus. “Het is een aanvulling op de bestaande ringbus op de buitenring, waardoor het aanbod verdubbelt. De reizigers krijgen nu in beide richtingen op de ring een snelle verbinding en kunnen bestemmingen bereiken zonder de stad te doorkruisen. Waar de reiziger voordien bijvoorbeeld 12 minuten onderweg was vanuit Gasthuisberg naar het station, kan hij deze rit met de nieuwe ringbus in 7 minuten afleggen. Bovendien wordt overstappen op stads- of streeklijnen dankzij de hoge frequentie makkelijk.”

Deze uitbreiding van het aanbod versterkt verder het openbaar vervoer in Leuven en zet het engagement van De Lijn in Leuven Klimaatneutraal 2030 extra kracht bij. Ringbus 600 rijdt voorlopig enkel op weekdagen. Vanaf de invoering van lijn 601 op 22 april zullen beide ringbussen niet alleen van maandag tot vrijdag uitrijden tussen 6 uur en 20 uur maar ook op zaterdag vanaf 8 uur tot 22 uur. Daarnaast wordt hun traject verlengd tot aan de Vaartkom. Bewoners en werknemers van deze buurt in volle ontwikkeling krijgen zo een goede bediening. In afwachting van een halte aan het Engels plein, is er een tijdelijke halte ter hoogte van het Entrepot. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel