LEUVEN: N-VA“Applaus omzetten in concreet fietsbeleid”

Heel wat Leuvenaars wonen op fietsafstand van het werk. De kortste afstand tussen de woonwijken in deelgemeenten en het werk loopt vaak door het centrum. “Maar daar moet de fietser wedijveren met voetgangers, bussen en auto’s. Fietspaden zijn een zeldzaamheid in het centrum”, klaagt N-VA aan. De kritiek van N-VA komt er naar aanleiding van een actie om vandaag te applaudisseren voor de fietsers.

“En bij evenementen of openbare werken verdwijnt de optimale fietsverbinding vaak helemaal”, klikt het kritisch. Daarom stelt N-VA Leuven maandag op de gemeenteraad voor om veilige  en herkenbare fietsverbindingen aan te leggen dwars door het stadscentrum en gescheiden van het andere verkeer.  Gemeenteraadslid Zeger Debyser: “Ik fiets zelf iedere dag tussen Heverlee en het Sint-Rafaël-Ziekenhuis.  Tot in de Blijde Inkomststraat rij ik op een fietspad. Vanaf daar moet ik mij een weg banen tussen voetgangers, bussen en auto’s. Je moet een avonturier zijn om door het centrum te willen fietsen. Er is nood aan wat orde in de chaos.”

“Ook voor woon-school verkeer zijn dergelijk vlotte fietsverbindingen ideaal. Ze dragen bij tot het veiligheidsgevoel van alle weggebruikers, tot de gezondheid van de Leuvenaar en tot een echte reductie van de CO2 uitstoot. Zeker  bij nieuwe stadsontwikkkelingen dienen dergelijke fietsverbindingen ingepland te worden. Vandaag wil de stad Leuven applaudisseren voor onze fietsers in een actie… Laat ons maandag dit applaus omzetten in een concreet fietsbeleid”, besluit N-VA.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel