LEUVEN: Mannen van ’61 lanceren bruin bier

De Mannen van ‘61 zijn verheugd om de geboorte van hun nieuw bier aan te kondigen: GROOVE ’61 BRUIN. Tijdens de 50 jaar-viering in 2011 van de Mannen van ‘61 werd de “GROOVE ’61 Blond” al boven de doopvont gehouden, eveneens in de Leuvense Raadskelders.

“Dit blonde speciaalbier werd zeer goed ontvangen en wordt nog steeds in verschillende jaartallencafés te Leuven geschonken. Nu 3 jaar later zijn we heel fier om de GROOVE ’61 Bruin voor te stellen”, zegt voorzitter Carlo Peeters. “Dit bier is ontstaan naar aanleiding van de vraag van enkele cafés omdat liefhebbers van een donker bier in de kou bleven staan. We hebben dan naar een goede broeder voor onze blonde gezocht en gevonden in de brouwerij van Ecaussinnes, die ook ons blond bier volgens traditie brouwt.”

Het is een bruin speciaalbier van hoge gisting geworden, 8%. Gebrouwd volgens Belgische traditie met uitgekozen mout en hop. Bij het schenken vormt er zich een mooie schuimkraag in het passende glas. Het aroma is licht gesuikerd en kruidig, met een zeer donkere kleur. Deze licht zoetige en vriendelijke smaak, in combinatie van de uitgelezen specerijen maken van deze bruine een ware fluwelen smaakbom voor levensgenieters en liefhebbers van een lekker glas bier. De smaak zou zich volgens onze kenners tussen dit van een abdij- en een trappistenbier plaatsen. 

“Wie Leuven bezoekt of in het Leuvense woont, is gezegend want de GROOVE ’61 is momenteel enkel verkrijgbaar in enkele (jaartallen)cafés en via onze vereniging. Om het bier te promoten worden er 2 acties gelanceerd. Er zal in de deelnemende cafés, en dit tot het einde van het jaar, een 8+1 promo lopen: bij aankoop van acht GROOVE’61 Blond of Bruin in een deelnemend café ter consumatie, kan men een volgende GROOVE ’61 gratis drinken! Het café dat, in deze periode, de grootste omzet heeft  van groove ’61, zal 2 dozen gratis geleverd krijgen. Een tweede promo verloopt tussen de jaartallen zelf: het jaartal dat einde 2014 het meeste GROOVE ’61 heeft gedronken in de cafés en/of heeft aangekocht via onze vereniging, krijgt een hoeveelheid bier in flesjes, evenredig aan het gewicht van hun voorzitter!”, besluit Carlo Peeters.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel