LEUVEN: Luide feestjes veroorzaken klachten

De politie kreeg afgelopen weekend enkele meldingen van geluisoverlast. De agenten stelden processen-verbaal op tegen de overtreders.

In de Leopold-I-straat in het centrum van Leuven liep een kotfeestje van enkele studenten zaterdagnacht ietwat uit de hand. Een van de buren meldde omstreeks 2 uur dat ze zelfs met oordopjes in niet kon slapen door het lawaai. Toen een politiepatrouille ter plaatse poolshoogte ging nemen, hoorde ze reeds van op afstand de luide muziek. Voor de deur stonden tientallen fietsen tegen de muur geparkeerd. Op het feestje waren tussen de 50 en 100 jongeren aanwezig. De politie legde de lotfuif stil en stelde pv op tegen de organisator wegens het verstoren van de nachtrust van de omwonenden.

Op de Waversebaan zorgde een luidruchtig verjaardagsfeestje zaterdagnacht voor klachten van de buren. Omstreeks 3 uur vond één van de buren het welletjes en belde de politie. De patrouille hoorde de muziek duidelijk van op de openbare weg. De muziek werd stil gezet en er werd pv opgesteld.

Bron: Politie Leuven

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel