LEUVEN: Leuvense topchef Wim Dejonghe schittert op ‘The Great Belgian Beer Dinner 2015’

Op donderdag 23 april organiseerde vzw Lekker Vlaanderen ‘The Great Belgian Beer Dinner 2015’. Vanaf 19 uur serveerden Vlaamse culinaire toptalenten in de Leuvense universiteitshal een waaier aan topgerechten met Belgische kwaliteitsbieren. Eén van hen was chef-kok Wim Dejonghe van restaurant Het Land aan de Overkant. Dit weekend is Leuven overigens ‘the place to be(er)’ want met Zythos Bierfestival, Beert Talks en Beer Bytes staat er bijzonder veel ‘geel goud’ op het programma.

De anderen chefs die schitterden op de vierde editie van ‘The Great Belgian Beer Dinner’ waren Vincent Florizoone van restaurant ‘Grand Cabaret’ (Nieuwpoort), Pascal Rubben van restaurant ‘’t Molenhof’ (Oostvleteren), Hans Lachi van restaurant ‘De Rooden Hoed’ (Antwerpen), Sam Van Houcke van restaurant ‘Onder de Toren’ (Hansbeke) en, last but not least, toppatissier Niek Bossaert (Heule). De bekende Antwerpse kaasaffineurs Michel en Frederic Van Tricht en Ganda Ham waren eveneens van de partij zijn.

Over Wim De Jonghe

Wim (31) studeerde aan de hotelschool VTI Leuven. Hij liep stage in L’Orangerie bij Roland DeBuyst in Nossegem. Nadien ging hij als patissier aan de slag in de Boardroom in Heverlee, om vervolgens toch weer voor het kookfornuis te kiezen. Hij is nu al enkele jaren actief in restaurant Het Land aan de Overkant te Leuven, eerst als sous-chef en daarna als chef. Zowel in 2012 als 2013 werd hij geselecteerd voor Jong Keukengeweld. Wim’s motto in de keuken is “houd het simpel en kook met evenwicht”. Meer info: www.hetlandaandeoverkant.be

The Great Belgian Beer Dinner 2015 werd georganiseerd door vzw Lekker Vlaanderen in samenwerking met de stad Leuven, Toerisme Leuven en de Leuvense vereniging ‘De Dijleschuimers’. Eaulala is projectpartner. Dit weekend staat er overigens nog veel meer bier op het menu in Leuven. Met bierroutes, proeverijen en brouwerijbezoeken, bier- en gastronomie, lezingen en het Zythos bierfestival is de stad meer dan ooit ‘the place to be(er)’. Vanavond vinden ook de Beer Talks plaats in Het Stuk en op de Oude Markt wordt Beer Bites georganiseerd. Dat is een biermarkt waar je de beste regionale bieren kunt proeven. Leuven Leisure en de Dijleschuimers bieden ook verschillende bierwandelingen aan en verschillende brouwerijen zetten hun deuren open dit weekend. Uiteraard kan je in de Brabanthal ook terecht voor hét topevent  Zythos Bierfestival. Zo’n 100 brouwers presenteren een 500-tal bieren.

Meer info : leuvenbierstad.be en verliefdopvlaamsbrabant.be

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel