Leuven Leisure viert vijfde verjaardag met nieuw bier

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Onder de naam ‘Beer Hop’ zet Leuven Leisure de rijke lokale biercultuur in de kijker met onder andere bierwandelingen, brouwerijfietstochten, proeverijen en workshops. Beer Hop lanceert na de Koeieschieter 1691 en de Babbelaar 1516 nu haar derde bier in de reeks, de Hortus 1738.

Naam en jaartal van de bieren in de serie zijn telkens een verwijzing naar een Leuvense plek of gebeurtenis. De Hortus is een stevige knipoog naar de Kruidtuin die in 1738 op initiatief van rector Rega bij de Kapucijnenvoer – zij het eerst aan de andere kant van de straat – voor de medische faculteit werd aangelegd. De Hortus Botanicus werd al gauw bekend als den Botanieken Hof of de Kruidtuin.

Met dit nieuwe bier onderschrijft Leuven Leisure nog eens haar doel: het verhaal van de stad op verfrissende manieren mee verlevendigen. De goede samenwerking met brouwerij De Vlier in Holsbeek wordt verder gezet. Marc Andries brouwde een fruitig blond bier met groene thee, fijn gehopt en afgewerkt met een romige witte schuimkraag. Voor het etiket tekende ontwerper Emma Dierckx. Haar ontwerp hint naar het statige poortgebouw en het gekende puntige hekwerk, voor één keer begroeid met hopranken.

De Hortus is vanaf nu verkrijgbaar bij Leuven Leisure in de Tiensestraat 5.

www.leuvenleisure.com & www.beerhop.be

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans