Leuven lanceert eerste stadskinderboek op Boekstart-dag

Ann Peeters
1 jaar geleden
door Ann Peeters

Op zaterdag 18 mei viert Leuven de allereerste Boekstart-dag, een spetterend boekenfeest in de bib voor baby’s, peuters en hun grote vrienden. Op het programma staan theatervoorstellingen, vertellingen en muzikale workshops. Er is ook een baby-café, en in enkele gezellige voorleestipi’s ontdek je het baby- en peuteraanbod van de bib. Als eerste en enige Boekstart-gemeente lanceert Leuven die dag ook een eigen kinderboek. De voorstelling van ‘Knuffel gezocht – een speurtocht door Leuven ‘ wordt vast het hoogtepunt van een bruisend baby- en peuterboekenfeest in de Bib Leuven Tweebronnen.

Leuven is sinds september 2018 Boekstart-gemeente. Dat wil zeggen dat de stad zich engageert om kinderen van jongs af aan warm te maken voor mooie boeken. Dat doet ze onder andere door alle Leuvense baby’s en peuters een gratis boekenpakket te geven. ‘Knuffel gezocht – een speurtocht door Leuven’ zal vanaf mei in het boekenpakket voor peuters zitten.

Het boekje wordt zaterdag om 16 uur voorgesteld in bib Tweebronnen. ‘Knuffel gezocht’ is een zoekboek, waarin kinderen op zoek gaan naar voorwerpen op afbeeldingen van Leuvense locaties.

Over de auteur

Ann Peeters

Ann Peeters