Leuven laat studie uitvoeren naar woonkern Heverlee

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De Leuvense gemeenteraad buigt zich komende maandag over de samenwerking die de stad wil aangaan met Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck. Als ze haar fiat geeft, zal Van Broeck een studie uitvoeren naar de woonkern van Heverlee.

In de loop van de maanden september en oktober werden er voor de inwoners van de omgeving van Sint-Lambertus en de Kardinaal Mercierlaan, en de verenigingen die daar actief zijn, enkele participatiemomenten georganiseerd in het deelgemeentehuis van Heverlee. Zij konden er hun voorstellen en bezorgdheden omtrent de woonkern van Heverlee uiten. Verschillende thema’s kwamen aan bod, zoals toegankelijkheid en mobiliteit, parkeerdruk, de inrichting van het Sint-Lambertusplein, de erfgoedwaarde van diverse gebouwen, ruimte voor gemeenschapsvoorzieningen, enzovoort. Tijdens deze participatiemomenten werd veel informatie verzameld.  Deze input is bijzonder interessant in het kader van de opmaak van een studie rond de woonkern van Heverlee.

Voor deze studie wordt een traject opgezet samen met Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck en zijn team.  Hun expertise is zeer waardevol om een goed ontwerpteam te vinden dat de juiste capaciteiten heeft voor deze complexe opdracht.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans