LEUVEN: Kristof Van Camp van café ’t Smiske wint Vlaams-Brabantse preselectie Belgisch Kampioenschap Biertappen

In Stella Artois-brouwerij Den Thuis vonden afgelopen week de preselecties voor het Belgisch Kampioenschap Biertappen plaats. Kristof Van Camp van café ’t Smiske uit Pellenberg mag zich de beste tapper van Vlaams-Brabant noemen. Samen met 5 andere finalisten gaat hij door naar de Belgische finale op 22 april in Den Hoorn in Leuven. Daar zal beslist worden wie ons land mag vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Biertappen, dat dit jaar op 17 mei in Cannes georganiseerd zal worden. Uiteraard zijn we heel erg benieuwd of Kristof Van Camp van café ’t Smiske uit Pellenberg het dit jaar even goed zal doen als de Leuvense Allaine Schaiko, de huidige Wereldkampioen biertappen.

    

Voor deze eerste preselectie schreven zich maar liefst 46 kandidaten uit Vlaams-Brabant in. De deelnemende horecaprofessionals kregen eerst een half uurtje uitleg van horecaconsulent Rudy Beckers, gevolgd door een training. Vervolgens mochten ze aantonen dat zij als geen ander de kunst beheersen om een Stella Artois te tappen van het vat en deze vervolgens zoals het hoort aan te bieden. Een professionele jury bestaande uit bierexperts beoordeelde de kandidaten en hield daarbij rekening met meer dan 50 criteria.

Kristof Van Camp van café ‘t Smiske uit Pellenberg werd de grote winnaar. Samen met 5 andere finalisten (Marjolein Geuens – ‘t Archief, Jan Vandenplas – Louvain Louvain, Kristof Verbiest – Plaza, Jurgen Bollion – M-Café, Evelyn Dhert – The Saloon) werd hij geselecteerd om deel te nemen aan het Belgisch Kampioen Biertappen op 22 april in Den Hoorn in Leuven.

Allaine Schaiko van café ’t Archief is mijn grote voorbeeld. Ik ben mij ervan bewust dat de lat bijzonder hoog ligt, maar ik zal al mijn tapkwaliteiten uit de kast te halen om zijn prestatie te evenaren”, aldus Kristof Van Camp van cafe ‘t Smiske uit Pellenberg.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel